Powiatowa Biblioteka Publiczna

im. Zygmunta Krasińskiego w Ciechanowie

book
book

Chemia żywności : praca zbiorowa. 1, Główne składniki żywności

"Główne składniki żywności "





Odpowiedzialność:pod redakcją Zdzisława E. Sikorskiego i Hanny Staroszczyk.
Hasła:Żywność - chemia
Podręczniki akademickie
Adres wydawniczy:Warszawa : Wydawnictwo Naukowe PWN, 2017.
Opis fizyczny:XII, [2], 458 stron : ilustracje ; 24 cm.
Uwagi:Bibliografia przy rozdziałach. Indeks.
Skocz do:Dodaj recenzje, komentarz
Spis treści:

  1. Przedmowa.
  2. 1. Zakres i rola chemii żywności.
  3. 2. Budowa surowców i produktów żywnościowych.
  4. 3. Rola wody w żywności.
  5. 4. Składniki mineralne.
  6. 5. Sacharydy - występowanie i znaczenie.
  7. 6. Lipidy.
  8. 7. Białka.
  9. 8. Niebiałkowe związki azotowe.
  10. 9. Interakcje składników żywności.
  11. 10. Naturalne barwniki roślinnych surowców żywnościowych.
  12. 11. Substancje zapachowe i smakowe w żywności.
  13. 12. Składniki i reakcje wpływające na reologiczne cechy żywności.
  14. Skorowidz

Zobacz spis treści



Sprawdź dostępność, zarezerwuj (zamów):

(kliknij w nazwę placówki - więcej informacji)

Czytelnia
ul. Warszawska 34

Sygnatura: 664
Numer inw.: 37132
Dostępność: tylko na miejscu

schowek

Dodaj komentarz do pozycji:

Swoją opinię można wyrazić po uprzednim zalogowaniu.